Translate to English and choose the right option:
1. Ngi dei ban ialehlkai man ka por.
a. We should work everyday.
b. We should play regularly.
c. We play everyday.
d. They played everyday.
Ans: B
2. Ki bun ba kwah ia ka kam sorkar.
a. Many people only see a government job.
b. Many people want a government job.
c. Many people work in a government job.
d. Many people hate government job.
Ans: B
3. Ki dang shu wan na skull.
a. They just got back in the house.
b. They just arrived in school.
c. They just went to school.
d. They just got back from school.
Ans: D
4. Ka long ka ba jynjar ban mareh marathon.
a. Running a marathon is not an easy task.
b. Running a marathon require training.
c. Running a marathon is simple.
d. Running a marathon is time consuming.
Ans: A
5. Ngi dei ban dih um man ka sngi.
a. Drinking water is essential.
b. We should drink water every day.
c. We should drink every day.
d. Drinking water is good for health.
Ans: B
6. Ngi dei ban sumar ia ka mariang.
a. Nature is important for all of us.
b. Nature is essential for our daily lives.
c. Nature will come back to haunt us.
d. We should take care of the environment.
Ans: D
7. Ngim dei ban hala ha ka por khrehkot.
a. We should not be a nuisance.
b. We should be careful while studying.
c. We should study hard.
d. We should not shout while we are studying.
Ans: D
8. Ki kam ki bun, tangba ka por ka duna.
a. There are many tasks but so little time.
b. There are many jobs in time.
c. There are many jobs and so much time.
d. There are tasks to be done every day.
Ans: A
9. Nga ia kynduh briew man ka sngi ba ar.
a. I meet people every Wednesday.
b. I meet people every Tuesday.
c. I meet people every Thursday.
d. I do not meet people on Tuesday.
Ans: B
10. Ki bun ki ba iathoh ha ka por tlang.
a. There are many who get married in the winters.
b. There are people who get married in the winters.
c. There are people who love the winters.
d. There are many people who love going to weddings in the winters.
Ans: A
11. Kiwei ki ong ka bit, kiwei ki ong kam bit.
a. Some say she’s awful, some say she’s not.
b. Some say he’s capable, some say he’s not.
c. Some say she’s capable, some say she’s not.
d. They say she’s capable and also she’s not.
Ans: C
12. Ka skei ka long ka mrad kaba mareh sted.
a. A deer is an animal that runs fast.
b. A deer is born to run fast.
c. A deer is going somewhere fast.
d. A deer has been blessed with speed.
Ans: A
13. Nga khlem iohi shuh ia phi la slem.
a. I have not seen you.
b. I have seen you in a while.
c. I have not seen you in a while.
d. I have not seen you since yesterday.
Ans: C
14. Ka pyrthei ka long ka ba pyllun.
a. The world is round.
b. The world is claimed to be round.
c. The world is said to be round.
d. The world will be round.
Ans: A
15. Ym don briew ha iing.
a. There is no one there.
b. There are a few people at home.
c. There is no one at home.
d. There is no one.
Ans: C
16. U khynnah u ba raikhoh u iam.
a. The skinny kid is crying.
b. The kid is crying.
c. The kid is skinny.
d. The kid is shouting and crying.
Ans: A
17. Ka jingrwai ka ba jai jai ka pynjah thait ia u briew.
a. A soothing piece of music heightens the soul.
b. A soothing piece of music relaxes a person.
c. Music can relax a person.
d. Music is perfect for relaxing.
Ans: B
18. Shaei ki don ki briew baroh?
a. Where are the kids?
b. Where are the persons involved?
c. Where is everyone?
d. Where is the dog?
Ans: C
19. U Tom u ieit bha ia ki miaw.
a. Tom loves cats.
b. Tom likes a cat.
c. Tom does not like cats.
d. Tom always takes care of the cats.
Ans: A
20. Ka Tamy ka don sha Guwahati.
a. Tamy is studying in Guwahati.
b. Tamy is in Guwahati.
c. Tamy will go to Guwahati.
d. Tamy was in Guwahati.
Ans: B
Translate to Khasi and choose the right option:
21. There are no fruits in the market.
a. Ym don soh ha iew.
b. La lut ka bam ha dukan.
c. Ka dukan kam don jingbam eiei.
d. Ka um ka la lut.
Ans: A
22. I heard a sweet voice.
a. Nga iohkem ia ka shini thiang.
b. Nga ioh biang ia ka sur ba thiang.
c. Nga iohsngew ia ka sur ba sngewtynnad.
d. Nga iohi ia ka sur ba sngewtynnad.
Ans: C
23. Amlarem is known for receiving a lot of rain.
a. Ka Amlarem ka paw nam no ka bynta u phria.
b. Ka Amlarem kadei ka jaka ba ioh bun u slap.
c. Ka Amlarem ka bun tourist.
d. Ka Amlarem ka jngai to Jowai.
Ans: B
24. I was scared.
a. Nga la sheptieng.
b. Ngan sa sheptieng.
c. Kaei ka jingsheptieng.
d. Nga nym sheptieng.
Ans: A
25. My legs started shaking.
a. Ki kti jong nga ki khynniuh.
b. Ki kjat jong nga ki sdang ban khynniuh.
c. Nga shu khynniuh kynsan.
d. Ka khynniuh ka met jong nga.
Ans: B
26. Yesterday, it was raining heavily.
a. Ka slap jur mynnin.
b. Ka slap jur mynta.
c. Kam ju slap jur shane.
d. Ka slap teng teng shane.
Ans: A
27. I love eating apples.
a. Ngam bang ban bam soh.
b. Nga bang ban bam ia u soh apple.
c. Nga la bam ia u soh apple.
d. Nga la ngiah bam soh.
Ans: B
28. Mary had a little lamb.
a. Ka Mary ka bun khun langbrot.
b. Ka Mary ka don ia iwei i Khun Langbrot.
c. Ka Mary ka sngewtynnad ia ki blang.
d. Ka Mary kam kwah khun langbrot.
Ans: B
29. He was riding on a bike.
a. U niah da ka bike.
b. U la niah bike.
c. U wan da ka bike.
d. None of the above.
Ans: A
30. My favourite subject is history.
a. Nga sngewtynnad eh ia ka subject History.
b. Nga pule History man ka sngi.
c. Ngam kwah pule kot shuh.
d. Nga leit skul tang ban pule History.
Ans: A
31. Thadlaskein Lake is beautiful.
a. Ka Thadlaskein Lake ka jngai.
b. Ka Thadlaskein Lake ka long ka ba itynnad.
c. Ka Thadlaskein ka phyrnai.
d. Ka Thadlaskein Lake ka bun um.
Ans: B
32. We should work hard and study.
a. Ngi dei ban trei shitom bad khrehkot.
b. Ngi dei ban ialehlkai man ka sngi.
c. Ngi dei ban ia peit ia ki kot jong ngi.
d. Ngi dei ban leit skul man ka sngi.
Ans: A
33. The sun is shining brightly today.
a. Ka sngi ka phyrnai mynta ka sngi.
b. Ka sngi ka thabha mynta ka sngi.
c. Ka sngi ka i jan mynta ka sngi.
d. Ka sngi ka jah mynta ka sngi.
Ans: A
34. Harry met Sally in the restaurant.
a. Ka Sally ka iakynduh ia u Harry ha dukan.
b. U Harry u iakynduh ia ka Sally hapoh ka restaurant.
c. U Harry u dang wan bad ka Sally.
d. Ka Sally ka wan na iing.
Ans: B
35. The roads in West Jaintia Hills are in good condition.
a. Ka surok ha ka distrik ka long kaba bha.
b. Ka surok la dep shna.
c. Ki surok hapoh West Jaintia Hills ki long kiba bha.
d. Ka surok ka jngai.
Ans: C
36. The house was just recently painted.
a. Ka itynnad ka iing bad dep ai rong.
b. Ki dang shu dep ai rong ia ka iing.
c. Ki kwah ai rong ia ka iing.
Ans: B
37. She is going to school.
a. Ka dang leit sha skul.
b. Ka don sha skul.
c. Kan sa leit sha skul.
d. Ka skul ka don hajan.
Ans: A
Discover more from The Meghalaya Employment News Portal
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
